LeidingWerk

Trainings- en adviesbureau

Artikelen nieuws en video's

 

 

Motivatie en hoe voorkom je uitstelgedrag 

01/04/19

Al jaren hoor ik docenten vertellen dat zij vaak moeite hebben met het gebrek aan motivatie bij hun leerlingen. Ze nemen te weinig de regie over hun eigen leren, ze stellen het leren uit, beginnen te laat en vinden het moeilijk om zelfstandig te werken. En als docent ben je de hele dag bezig om hen aan het werk te krijgen.  

Niet alleen leerlingen, maar wij allemaal hebben soms last van een gebrek aan motivatie en het daarbij horende uitstelgedrag. Je weet dat je ergens aan moet gaan beginnen, maar stelt het maar uit tot de deadline wel heel dichtbij is gekomen. Of nog erger, er is geen echte deadline. Zo blijft bij mij al jarenlang een deur in mijn huis half afgeschuurd. In plaats van er direct aan te beginnen stel ik de klus telkens weer uit. Dit keer om te onderzoeken waarom wij uitstellen, soms een gebrek aan motivatie hebben en belangrijker nog: wat hier aan te doen is.  

In mijn zoektocht kwam ik in eerste instantie terecht bij de bekende adviezen, zoals: begin er gewoon aan, maak kleine doelen en maak een lijst met wat je moet doen. Prima adviezen, maar nog geen nieuw inzicht in hoe ik de motivatie krijg om daadwerkelijk gewoon te beginnen aan het realiseren van mijn kleine doelen en het doen van mijn lijst met to do’s.  

Prof. dr. Piers Steel geeft meer inzicht in hoe motivatie bij ons werkt. Hij doet al jaren wetenschappelijk onderzoek naar dit onderwerp en geeft in een simpele vergelijking weer hoe het komt dat je motivatie om iets te gaan doen laag of juist heel hoog is. Als je weet uit welke componenten motivatie bestaat, kun je gerichter zoeken naar waar het probleem zit en dus ook de oplossing. Niet alleen handig voor onszelf, maar ook om anderen te helpen, zoals je leerlingen.  

 

Verwachting:  

De verwachting van het goed doen van je taak moet zo hoog mogelijk zijn. Je moet zelfvertrouwen hebben dat het gaat lukken. Wanneer een leerling bijvoorbeeld verwacht dat hij weer een onvoldoende zal halen voor het proefwerk zal de motivatie om te leren niet hoog zijn. 

Waarde: 

De waarde die je aan de taak toekent moet zo hoog mogelijk zijn. Als je iets niet echt belangrijk vindt, zal je er niet snel aan gaan beginnen. Als een leerling geen enkele interesse heeft in jouw vak zal hij niet snel geneigd zijn om het huiswerk grondig te maken. Is jouw vak het allerleukste vak van school voor hem, dan zal hij waarschijnlijk gemotiveerd zijn om dat huiswerk als eerste te gaan maken. Het is niet vreemd dat je over de motivatie van dezelfde leerling een heel ander gevoel kunt hebben dan je collegas. Die kan immers heel erg verschillen per vak en onderwerp.  

Afleiding: 

Hoe minder afleiding, hoe hoger je motivatie wordt. Denk maar eens aan een huiswerkklas waar een leerling niets anders kan doen dan huiswerk maken tegenover een leerling die op zijn kamer huiswerk maakt en ondertussen leuke Youtubefilmpjes kan kijken, kan whatsappen met vrienden en ook nog meldingen krijgt van de laatste Instagram berichten 

Resterende tijd: 

Als laatste, hoe korter de tijd die je (nog) hebt voor een taak, hoe hoger je motivatie wordt. Iets wat nu af moet zijn ga je direct doen. Aan iets wat volgende week, volgende maand of volgend jaar pas af hoeft te zijn, zul je niet direct starten, bijvoorbeeld als je leerlingen over een maand een werkstuk af moeten hebben. Wanneer je ze vraagt om volgende week het eerste hoofdstuk af te hebben, zullen ze dat niet gaan uitstellen tot over drie weken.  

Ga eens na waar bij jouw leerlingen het probleem zit voor het uitstellen van een taak. Inzicht is altijd het begin van de oplossing! Kunnen jullie hulp gebruiken om jullie leerlingen meer gemotiveerd te krijgen, stuur dan zeker een bericht. Dan gaan we samen kijken waar ik de school kan helpen.  

Sluit Menu